ANASAYFAKURUMSAL BİLGİLEREĞİTİM VE ÖĞRETİM PROGRAMLARI Gastronomi ve Mutfak SanatlarıSERTİFİKA PROGRAMLARIÖĞRENCİLER İÇİN FAYDALI BİLGİLER, KAYNAKLAR VE SERVİSLERFAYDALI LİNKLER VE DÖKÜMANLARİLAVE VE DESTEKLEYİCİ BİLGİLER

GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI LİSANS PROGRAMI

Kazanılan Yeterlilik
Program Süresi (Yıl)
Toplam AKTS Kredisi
Öğretim Şekli
Yeterliliğin Düzeyi ve Öğrenme Alanı


Lisans Derecesi


4


240


Örgün
  • TYÇ Yeterlilik Türü: Lisans
  • TYÇ, TYYÇ, EQF-LLL, ISCED (2011): 6. Düzey
  • QF-EHEA: 1. Düzey
  • Yönelim: Akademik
  • Sınıflandırma (ISCED 2013):072 Temel Öğrenme Alanı:21,54,62,72,81
  • Kategori: Ana Yeterlilik

DERS & PROGRAM ÖĞRENME KAZANIMLARI MATRİSİ

(Aşağıdaki matris, ders programında yer alan derslerin program öğrenme çıktıları ile bağını ve onları hangi düzeyde karşıladığını sözel ve sayısal olarak göstermektedir)

Etkisi Yok 1 En Düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 En Yüksek
           
Etkisi Yok ED (En Düşük) D (Düşük) O (Orta) Y (Yüksek) EY (En Yüksek)
           
Etkisi Yok En Düşük Düşük Orta Yüksek En Yüksek
           
(KPÖÇ: Kilit Program Öğrenme Çıktılarını; APÖÇ: KPÖÇ ile ilişkilendirilmiş Alt Öğrenme Çıktılarını tanımlar.)


DERSLER/PÖÇ
KPÖÇ1 KPÖÇ2 KPÖÇ3 KPÖÇ4 KPÖÇ5 TOPLAM %
1 2 3 4 5 6 7 8 1 2 3 4 1 1 2 3 4 5 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
İşletmede Mesleki Eğitim 0 0.00
İşletmede Mesleki Eğitim
İşletmede Mesleki Eğitim
Bitirme Projesi 5 5 5 3 3 5 3 3 32 21.33
Bitirme Projesi EY EY EY O O EY O O
Bitirme Projesi
Yetkinlik Geliştirme Programı I (Kariyer Planlama I) 5 5 5 5 5 25 16.67
Yetkinlik Geliştirme Programı I (Kariyer Planlama I) EY EY EY EY EY
Yetkinlik Geliştirme Programı I (Kariyer Planlama I)
Yetkinlik Geliştirme Programı II (Kariyer Planlama II) 0 0.00
Yetkinlik Geliştirme Programı II (Kariyer Planlama II)
Yetkinlik Geliştirme Programı II (Kariyer Planlama II)
Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi 5 5 5 15 10.00
Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi EY EY EY
Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi
İngilizce I 3 3 2.00
İngilizce I O
İngilizce I
İngilizce II 5 5 5 15 10.00
İngilizce II EY EY EY
İngilizce II
Gastronomi ve Göstergebilim 5 4 5 3 5 5 4 4 4 5 5 49 32.67
Gastronomi ve Göstergebilim EY Y EY O EY EY Y Y Y EY EY
Gastronomi ve Göstergebilim
Türk Dili 5 5 5 5 5 5 30 20.00
Türk Dili EY EY EY EY EY EY
Türk Dili
Yiyecek ve İçecek Sektöründe Pazarlama 5 5 3 3 16 10.67
Yiyecek ve İçecek Sektöründe Pazarlama EY EY O O
Yiyecek ve İçecek Sektöründe Pazarlama
Gıda Mevzuatı ve Sürdürülebilirlik 5 5 5 5 5 4 5 3 37 24.67
Gıda Mevzuatı ve Sürdürülebilirlik EY EY EY EY EY Y EY O
Gıda Mevzuatı ve Sürdürülebilirlik
Profesyonel Bıçak Kullanımı ve Kesim Teknikleri 5 3 2 1 4 5 3 4 3 3 5 5 43 28.67
Profesyonel Bıçak Kullanımı ve Kesim Teknikleri EY O D ED Y EY O Y O O EY EY
Profesyonel Bıçak Kullanımı ve Kesim Teknikleri
Gıda İşleme Yöntemleri 4 3 5 2 4 5 3 3 2 2 3 2 3 3 3 2 2 3 54 36.00
Gıda İşleme Yöntemleri Y O EY D Y EY O O D D O D O O O D D O
Gıda İşleme Yöntemleri
Servis ve Sunum Teknikleri 4 3 2 2 4 5 3 2 4 4 5 5 4 5 52 34.67
Servis ve Sunum Teknikleri Y O D D Y EY O D Y Y EY EY Y EY
Servis ve Sunum Teknikleri
Mutfak Matematiği ve Terminoloji 5 2 4 5 5 5 4 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 4 45 30.00
Mutfak Matematiği ve Terminoloji EY D Y EY EY EY Y D ED ED ED ED ED ED ED ED ED Y
Mutfak Matematiği ve Terminoloji
Temel Pişim Teknikleri 3 5 4 4 5 4 4 4 4 5 42 28.00
Temel Pişim Teknikleri O EY Y Y EY Y Y Y Y EY
Temel Pişim Teknikleri
İçeceklere Giriş 5 3 5 5 5 4 4 4 5 3 5 48 32.00
İçeceklere Giriş EY O EY EY EY Y Y Y EY O EY
İçeceklere Giriş
Unlu Mamüllere Giriş 4 5 4 4 5 4 4 4 4 5 43 28.67
Unlu Mamüllere Giriş Y EY Y Y EY Y Y Y Y EY
Unlu Mamüllere Giriş
Avrupa Mutfağı 3 5 4 2 5 4 5 2 3 2 5 2 2 2 2 1 1 5 1 2 5 63 42.00
Avrupa Mutfağı O EY Y D EY Y EY D O D EY D D D D ED ED EY ED D EY
Avrupa Mutfağı
Menü Planlama ve Maliyetlendirme 2 3 3 4 4 5 3 2 1 2 4 3 2 4 3 2 2 5 4 5 2 65 43.33
Menü Planlama ve Maliyetlendirme D O O Y Y EY O D ED D Y O D Y O D D EY Y EY D
Menü Planlama ve Maliyetlendirme
Kahvaltı ve Brunch Uygulamaları 4 5 3 4 5 3 4 4 4 5 41 27.33
Kahvaltı ve Brunch Uygulamaları Y EY O Y EY O Y Y Y EY
Kahvaltı ve Brunch Uygulamaları
Hastalıklarda Beslenme ve Güncel Diyetler 5 4 4 5 5 5 3 3 5 4 43 28.67
Hastalıklarda Beslenme ve Güncel Diyetler EY Y Y EY EY EY O O EY Y
Hastalıklarda Beslenme ve Güncel Diyetler
Mutfak Kimyası 5 5 3 3 3 5 3 3 5 3 38 25.33
Mutfak Kimyası EY EY O O O EY O O EY O
Mutfak Kimyası
Türk Mutfağı I 5 3 5 3 5 4 4 5 5 5 5 5 5 5 64 42.67
Türk Mutfağı I EY O EY O EY Y Y EY EY EY EY EY EY EY
Türk Mutfağı I
Asya Mutfağı 5 2 5 5 3 3 5 28 18.67
Asya Mutfağı EY D EY EY O O EY
Asya Mutfağı
Soğuk Mutfak 5 3 3 4 5 3 3 3 5 3 4 41 27.33
Soğuk Mutfak EY O O Y EY O O O EY O Y
Soğuk Mutfak
Yemek Kültürü ve İletişim 5 5 5 5 4 4 5 4 4 5 46 30.67
Yemek Kültürü ve İletişim EY EY EY EY Y Y EY Y Y EY
Yemek Kültürü ve İletişim
Ekmek Yapımı 4 5 4 2 2 4 3 5 2 4 4 4 4 5 52 34.67
Ekmek Yapımı Y EY Y D D Y O EY D Y Y Y Y EY
Ekmek Yapımı
Türk Mutfağı II 3 5 3 5 4 5 3 5 4 4 4 5 5 5 60 40.00
Türk Mutfağı II O EY O EY Y EY O EY Y Y Y EY EY EY
Türk Mutfağı II
Mekan Tasarımı ve Yerleşimi 5 5 5 4 19 12.67
Mekan Tasarımı ve Yerleşimi EY EY EY Y
Mekan Tasarımı ve Yerleşimi
İleri Seviye Pastacılık 4 5 5 4 5 4 4 4 4 5 5 49 32.67
İleri Seviye Pastacılık Y EY EY Y EY Y Y Y Y EY EY
İleri Seviye Pastacılık
İleri Seviye Pişim Teknikleri ve A la Carte Mutfak 1 5 5 4 5 5 3 5 5 5 5 3 5 5 5 3 3 3 75 50.00
İleri Seviye Pişim Teknikleri ve A la Carte Mutfak ED EY EY Y EY EY O EY EY EY EY O EY EY EY O O O
İleri Seviye Pişim Teknikleri ve A la Carte Mutfak
Tabak Tasarımı 1 3 3 1 5 1 3 3 1 3 4 1 1 1 1 5 5 5 5 5 3 3 3 66 44.00
Tabak Tasarımı ED O O ED EY ED O O ED O Y ED ED ED ED EY EY EY EY EY O O O
Tabak Tasarımı
İnsan Kaynakları Yönetimi 5 5 5 15 10.00
İnsan Kaynakları Yönetimi EY EY EY
İnsan Kaynakları Yönetimi
Stocklar, Soslar ve Çorbalar 5 5 5 4 2 2 1 4 4 2 3 1 1 1 2 2 4 3 1 4 3 2 1 1 3 66 44.00
Stocklar, Soslar ve Çorbalar EY EY EY Y D D ED Y Y D O ED ED ED D D Y O ED Y O D ED ED O
Stocklar, Soslar ve Çorbalar
Amerika Mutfağı 5 5 4 5 4 5 3 2 4 4 4 4 5 5 59 39.33
Amerika Mutfağı EY EY Y EY Y EY O D Y Y Y Y EY EY
Amerika Mutfağı
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bilimine Giriş 5 5 5 5 5 5 30 20.00
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bilimine Giriş EY EY EY EY EY EY
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bilimine Giriş
Gıda Bilimi ve Beslenmenin Temel İlkeleri 5 5 3 3 4 2 5 3 5 2 3 3 3 5 4 3 5 3 3 3 5 2 4 3 2 5 5 5 103 68.67
Gıda Bilimi ve Beslenmenin Temel İlkeleri EY EY O O Y D EY O EY D O O O EY Y O EY O O O EY D Y O D EY EY EY
Gıda Bilimi ve Beslenmenin Temel İlkeleri
Gıda Güvenliği ve Sanitasyon 5 3 5 5 5 3 3 4 3 3 3 5 3 3 3 2 58 38.67
Gıda Güvenliği ve Sanitasyon EY O EY EY EY O O Y O O O EY O O O D
Gıda Güvenliği ve Sanitasyon
Yiyecek ve İçecek Yönetimine Giriş 5 4 5 3 3 3 3 5 4 5 5 3 4 4 3 4 4 67 44.67
Yiyecek ve İçecek Yönetimine Giriş EY Y EY O O O O EY Y EY EY O Y Y O Y Y
Yiyecek ve İçecek Yönetimine Giriş
Mutfak Tarihi 5 5 3 5 4 5 27 18.00
Mutfak Tarihi EY EY O EY Y EY
Mutfak Tarihi
Depolama Yönetimi ve Satınalma 5 4 3 5 3 5 3 3 4 3 3 5 4 5 5 5 4 4 3 76 50.67
Depolama Yönetimi ve Satınalma EY Y O EY O EY O O Y O O EY Y EY EY EY Y Y O
Depolama Yönetimi ve Satınalma